Heerlijk in bad zitten, maar geen idee hebben wat voor zeep je erbij zou willen hebben? Heb je genoeg van badedas of van zwitsal. Het is altijd een moeilijke keuze, want in bad zitten is me-time voor jezelf. Waar gaat de nieuwe hype van badbruisballen over en wat voor effect heeft het.

Wat is het?

Bruisballen zijn de oplossing om een heerlijke avond in bad door te brengen. Je laat je bad lekker vollopen met de gewenste temperatuur. Gooi vervolgens de bruisbal in het bad en zie het de bal oplost met een bruisend geluid. Het water veranderd in een mooie kleur, die jij hebt uitgekozen. De badkamer ruikt heerlijk naar de bruisbal, nu is het tijd om in bad te stappen. Er zitten een aantal belangrijke ingrediënten in ervoor zorgen dat jij helemaal ontspannen bent. De bestanddelen die erin zitten zijn natuurlijk natriumbicarbonaat, dit is verantwoordelijk voor het bruisende effect. Zodra deze stof in het water oplost, is de gasvorming het gevolg. Het bevat ook etherische oliën, kruiden, specerijen, bloem extracten en de kleurstoffen die het water een mooi kleurtje geven. De bruisballen wegen wel iets het verschilt tussen de 100 en 250 gram. De bruisballen een nieuw alternatief voor badzout, alleen dit is een stuk vrolijker en ruikt beter. Het werkt ontspannend en de diverse ingrediënten die erin zitten geven fijn gevoel voor op je huid.

Eigen badbruisbal maken

  • Vormpjes; Kunnen hartjes, rondjes, vierkantjes of een huisje zijn
  • Kleurstof; Rood, roze, paars, geel, groen, blauw of geel etc
  • 50 gram maïsmeel
  • 100 gram kokosolie
  • 100 gram citroenzuur in een poedervorm
  • Etherische olie; Munt en pepermunt, rozen en sandelhout etc
  • 100 gram zuiveringszout

Stap 1; Pak een steelpannetje en plaats het op het gasfornuis/ inductieplaat. Gooi de kokosolie in de pan en roer net zolang totdat het vloeibaar is. Voeg het citroenzuur, maïsmeel, etherische olie en zuiveringszout in een bakje en roer goed. Wanneer je dit hebt gedaan voeg je de kokosolie erbij toe en roer net zolang totdat de substantie op die van een zandkoekje lijkt.

Stap 2; Kies jouw lievelingskleur uit of lievelingskleuren. Pak nu 3 of meer kleine bakjes om kleurstof in de mengen. Vervolgens verdeel je de kleurstof over de 3 bakjes en meng de kleurstof extra goed. Vervolgens voeg je de substantie en de kleurstof samen en kies je de vormpjes uit die je zou willen gebruiken. Verdeel het in de vormpjes.

Stap 3; Vervolgens leg je de vormpjes in de vriezer totdat de substantie verhard is. Als alle stappen goed zijn uitgevoerd kan je de vormpjes uit de vriezer halen en gebruiken voor in bad.