Het is al jaren bekend dat natuurlijke oliën beter zijn voor je huid en haar dan kunstmatige producten. Vaak worden er nu natuurlijke oliën toegevoegd in haar maskers of in shampoos of conditioner. Het is rijk aan voedingsstoffen en antioxidanten. Het wordt vaak gebruikt voor zeer droge huid en haar op de hoop dat het de oplossing is.

Het beste voor je huid

We kennen allemaal de tropische geur van kokos. Het wordt beschouwd als de meest populaire huid en haarolie op een natuurlijke basis. Het is geen geheim dat er in kokosolie veel antioxidanten zitten, die een fijne werking hebben met het beschermen van je huid. Het beschermt vooral tegen vrije radicalen, vrije radicalen zijn gevaarlijk op een zekere hoogte. Vrije radicalen staan erom bekend dat ze je bindweefsel aantasten, het gevolg hiervan is dat je huid minder elastisch wordt. Huidveroudering is ook één van de gevolgen van vrije radicalen. Na lang onderzoek van beauty experts zijn ze tot de conclusie gekomen dat kokosolie het beste je huid beschermt. Kokosolie bevat een middellange keten van vetzuren, die zorgen ervoor dat de olie het beste door je huid kunnen dringen. Daarnaast is kokosolie rijk aan laurinezuur, dat een bijzondere antibacteriële werking heeft. Het beschermt tegen ontstekingen, huidveroudering en puistjes. Daarentegen je kokosolie ook gebruiken als een moisturizer, bijvoorbeeld als een remover voor je make-up en natuurlijk is het ook een heerlijk tropisch haarmasker

 

Volwassen acne

Niet alleen mensen in de puberteit hebben last van acne. Veel volwassenen dealen tegenwoordig met acne, waar ze lastig vanaf komen. Natuurlijke oliën kunnen je helpen met het gedag zeggen tegen een onrustige huid. Rozenbottelolie is erg efficiënt omdat het rijk is aan essentiële vetzuren en bevat een hoge concentratie vitamine A in. Retinol is zeer goed voor de huid als het aankomt op het verbeteren op je huidstructuur. Rose hip olie bevat meer vitamine C dan een gemiddelde sinaasappel, rijk aan bioactieve ingrediënten. Vitamine C is belangrijk bij het herstellen van huidweefsel. Het helpt om de zichtbaarheid van striae, oude littekens en pigmentvlekken te minderen.  Daarnaast is het een wondermiddel voor mensen die last hebben van eczeem en psoriasis.

 

Slecht voor je huid?

Is het gebruik van natuurlijke oliën slecht voor je huid? Het antwoord is nee, er zitten kalmerende stoffen in of stoffen die ontstekingsremmend zijn. Het is geen probleem om natuurlijke oliën zoals bijvoorbeeld kokosolie te gebruiken. Het is juist voor je huis, helemaal als je een droge gevoelige huid hebt.