Altijd een huisdier willen hebben, maar geen idee welk dier het beste bij jou past? Ieder dier is net zoals elk mens uniek, en daar gaat veel tijd en energie in zitten. Sommige dieren hebben minder aandacht nodig dan andere. Past een hond beter bij jou of toch een kat?

Hondenmens

Iedereen heeft altijd een voorkeur als het op katten en honden aankomt. Mensen die als hondenmensen worden omschreven beschikken over deze eigenschappen; Ze zijn loyaal, dominant, competitief, vriendelijk en direct. Niet te vergeten dat deze mensen ook erg behulpzaam zijn en echte teamspelers. Al deze eigenschappen passen het beste bij honden, aangezien honden groepsdieren zijn en zeker een bepaalde behoefte hebben aan een duidelijke leider. Honden hebben veel zorg en liefde nodig, het is dan niet de bedoeling als iemand een fulltime baan heeft dat hij of zij z’n lieve puppy in huis neemt. Puppy’s moeten worden opgevoed en wennen aan mensen. Honden kunnen zich snel eenzaam en alleen voelen, het zijn niets voor niets groepsdieren. Mocht jij een hondje willen, probeer zoveel mogelijk thuis te zijn voor de opvoeding van de puppy en de liefde te geven die ze verdienen. Als je uiteindelijk weer fulltime aan het werk wilt kun je altijd ervoor kiezen om nog een hondje in huis te nemen, om ervoor te zorgen dat jouw lieve pup zich nooit alleen voelt.

Kattenmens

De term kattenmens kent bijna iedereen wel, er worden wel eens grapjes gemaakt over vrouwen die single zijn en leven met hun katten (Kattenvrouwtje). Katten zijn in tegenstelling tot honden solitaire dieren, ze hebben meer behoefte aan rust en hun eigen territorium. In hun territorium eisen ze wel dat er voldoende eten, water en natuurlijk krab mogelijkheden zijn. Katten mensen sluiten hier ook nauw op aan, aangezien katten mensen worden omschreven als; Subtiele, onafhankelijke, intelligente, elegante, mysterieuze en bedachtzame mensen. Katten kunnen in tegenstelling tot honden langer alleen blijven, mocht je een drukke baan hebben is het wel mogelijk om een lieve kitten in huis te nemen. Ze hebben in het begin wel de juiste opvoeding en liefde nodig, aangezien ze ook aan mensen moeten wennen. Alleen zodra de kitten gewend zijn aan mensen en de juiste opvoeding hebben gehad, zou je ze voor een iets langere periode op de dag alleen kunnen laten. De mensen katten waarderen dat ook, aangezien het nachtdieren zijn.

Samen?

Er gaan altijd verhalen rond dat katten en honden niet samen kunnen, alleen dat is niet helemaal waar. Katten en honden hebben een behaalde opvoeding gehad en zijn niet gewend om met andere dieren overweg kunnen. Mocht jij vanaf het begin katten en honden nemen, is de kans bijna 100% dat ze samen overweg kunnen. Het is een kwestie van opvoeding, net zoals een baby.