Sterren, planeten of het melkwegstelsel. Er zijn oneindig veel sterren in ons universum dan wij daadwerkelijk weten. Het is een mooie donkere plek met sterren, zonnen en manen die het universum verlichten. Alleen wat hebben we al ontdekt en wat nog niet?

8 planeten in ons zonnestelsel 

Er zijn in totaal 8 planeten die rondjes draaien rond om de zon. Er is een ezelsbruggetje om te onthouden welke volgorde de planeten staan; Maak Van Acht Meter Japanse Stof Uw Nachthemd. Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus.

 

  • Mercurius is de planeet die het dichtste bij de zon staat. Doordat deze redelijk dicht bij de zon staat is de planeet erg warm, en op sommige plekken wel tot 430°C. De grote van deze mooie planeet is ongeveer even groot als die van de maan.

  • Venus is de volgende in het rijtje, deze planeet staat bekend als de planeet van de vrouwen. Venus ligt het dichtst bij onze mooie aarde. Venus lijkt totaal niet op onze aarde, aangezien de atmosfeer van venus bestaat uit CO2 en het regent er helaas zwavelzuur. Het is onmogelijk om als mens zijde op de planeet venus te leven aangezien de gemiddelde temperatuur op venus 430°C is.

  • Aarde komt als derde in het rijtje en ligt ongeveer 150 miljoen kilometer van de zon weg. Het is een bijzondere planeet aangezien het de enige is waar nu leven is. Wat er tot nu toe is ontdekt.

  • Mars is de vierde in het rijtje. Mars is de meeste bestudeerde planeet naast de aarde en de maan. Het heeft een mooie rode kleur met een overvloed aan ijzer dat aan het roesten is. Meerdere wetenschappers beweren dat er vroeger leven is geweest op mars, er wordt hier nog volop onderzoek naar gedaan.

  • Jupiter is de vijfde in het rijtje van planeten, en is daarbij dan ook de grootste in ons zonnestelsel. Jupiter is ongeveer 1.300 keer zo groot als onze aarde. Ze is een stuk zwaarder dan alle andere planeten samen. Helaas is het niet mogelijk om als ons mens zijnde te leven op de planeet jupiter, aangezien het er altijd stormt met stoffen waar ons lichaam niet tegen kan.

  • Saturnus staat bekend om haar mooie bijzonder ring. Die mooie ring bestaat uit stukken steen en ijs die in een mooie cirkel om de planeet cirkelen.

  • Uranus heeft een mooie egale blauwe kleur. Het is een bijzondere planeet omdat ze op haar zij ligt, gek he! Sommige plekken op uranus zijn zo koud dat ze wel is kunnen dalen naar -214°C.

  • Neptunus is de laatste in het rijtje van ons zonnestel, en ligt ongeveer op 4.500 miljoen kilometer van de zon weg. Deze planeet is helaas niet bewoonbaar voor mensen aangezien neptunus de heftige winden heeft tot 2.000 km/u.