Oogschaduw… Zoveel kleuren en zoveel verschillende structuren. Het is tegenwoordig moeilijk om keuzes te maken met wat het beste past bij jou. Ieder oog is uniek net zoals elke huidskleur. Hierin wordt uitgelegd welke kleuren het beste passen bij welke kleur ogen, zodat jij dat niet meer hoeft te doen!

Blauw of grijzen ogen

Blauw en grijzen ogen komen het mooiste uit als ze gecombineerd worden met warme rijke kleuren zoals kopertinten of bruint-goudtinten. Doordat dit twee tegenpolen zijn in het kleurenpalet, zullen de koelere kleur in je ogen extra opvallen wanneer ze gecombineerd worden met de warme rijke tinten.

Mocht je niet van de warme rijke kleuren houden, kan je altijd ervoor kiezen om de koelere kleuren die iets donkerder zijn dan je eigen ogen aan te brengen. Zoals; grijs, groen, violet, taupe, paars en donkerblauw.

 

Goud Bruine of groene ogen

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als je goud bruine of groene ogen hebt. Hier liggen de opties open, hou je van een natuurlijke look of toch meer een gewaagde look. De kleuren voor een natuurlijke look zijn; kaki, bruin, mosgroen en taupe. Mocht je de natuurlijke look een beetje spannender willen maken kan je een zachte glitter gebruiken, om de warme natuurlijke tinten meer tot zijn recht te laten komen.

De kleuren voor een gewaagde look zijn; goud, aubergine, violet, paar en abrikoos. Met deze kleuren kun je veel kanten op, zoals door twee kleuren te gebruiken en met een gouden subtiele glitter.

 

Bruine ogen

De mooie diepbruine ogen zijn ideaal voor fotografen of voor visagistes. Met een mooie diepe bruine kleur ogen kan je elk kleurtje gebruiken van het oogschaduwpalet. Alle kleuren komen 100% tot zijn recht met die mooie bruine kijkers. De kleuren die jou het meest een glamour look zullen geven zijn; brons, koper, koud en bruin.

Avond lekker op stap en wil je meer uit je bruine kijkers halen, zijn de kleur koningsblauw en knalroze perfect. Het is een gewaagde look, maar de mooie diepbruine kleur brengt rust in het zicht. Het is erg mooi om twee kleuren met elkaar combineren, bijvoorbeeld koningsblauw met koper. De kleuren knalroze en bruin zullen een mooi balans samen hebben. Probeer de rest van de make-up zo neutraal mogelijk te houden bij felle kleuren.

Oranje zal een flirterige truc zijn voor bruine ogen, het is goed te stijlen met de wimpers en rustige make-up. Let the eyes speak.