Een klein stukje van je wenkbrauw te veel geplukt, ze iets te kort geknipt of droom jij van mooie volle dikke wenkbrauwen? Dan is het superfijn als je het geheim weet om snel je wenkbrauwen te laten groeien. De volle wenkbrauwen van je dromen te krijgen klinkt nu eindelijk als een realiteit. Hoe kan je dit behalen en bereiken?

Hoe doe ik dat?

Je wenkbrauwen sneller en langer laten groeien met kokosolie? Dat is geen fabel, tegenwoordig gebruiken veel bekende youtubers deze manier om hun droom wenkbrauwen te krijgen. Het bevat proteïne, vitamine E en ijzer. Breng elke avond voor een maand lang een paar druppeltjes kokosolie op je wenkbrauwen aan en zie vanzelf hoe jij een volle bos krijgt. Eigeel is tegenwoordig ook een optie om je wenkbrauwen te stimuleren met groeien. Het is misschien niet de meest fijn ruikende manier om het voor elkaar te krijgen, maar het zorgt ervoor dat je wenkbrauwhaartjes gezonder en dikker worden. Scheid het eigeel van het eiwit en klop het eigeel totdat het een dik papje wordt en smeer het met een kwartje of een wattenstaafje op de wenkbrauwen. Laat het voor 15 tot 20 minuutjes op de wenkbrauwen intrekken en spoel het vervolgens af met koud water en een reiniger.

Kunnen wenkbrauwen terug groeien?

Het is mogelijk dat je wenkbrauwen niet meer zullen terug groeien op de manier dat jij het vroeger altijd gewend was. Door overplucking in het verleden, kunnen veel haarzakjes afsterven. Door omgevingsfactoren zoals verandering in de hormoonhuishouding kunnen je wenkbrauwen dunner worden of ongelijk zijn. Gelukkig hebben de huidspecialisten daar iets op gevonden, er zijn nu meerdere oplossingen om je volle dikke wenkbrauwen weer helemaal terug te krijgen zoverre realistisch is. Twee van die oplossingen zijn bijvoorbeeld een wenkbrauwpotlood te gebruiken of een wenkbrauwgel/ wenkbrauwserum.

Hoelang duurt het groeiproces?

Gelukkig duurt het groeiproces van wenkbrauwen minder lang dan het groeiproces van je haar op je hoofd. De haren op de wenkbrauw groeien met de snelheid van 0,25-0,3 millimeter per dag. Het verschilt wel met welk type haar je hebt. Wenkbrauwen groeien duurt ongeveer 50 dagen, dus vergeleken met het 7 jarige groeiproces van het haar op je hoofd is dit niets! Ook je wenkbrauwen hebben een cyclus van groeien, die ongeveer 4 maanden duurt. Het begint bij het groeien, vervolgens vindt er een rustfase plaatst, om nieuwe haartjes te produceren. Na de 4 maanden vallen de wenkbrauwhaartjes uit en kunnen de nieuwe doorgroeien.