Een strakke mooie eyeliner is iets wat iedereen tegenwoordig heel graag wilt. Hoe doe je dat nou en elke eyeliners kun je het beste gebruiken. Het is natuurlijk voor iedereen een grote uitdaging om een perfecte eyeliner te creëren. Het maakt niet uit of je nou beginner bent of iemand die al vaker eyeliners heeft gezet.

Stappenplan

Hieronder bevindt zich een stappenplan om een perfecte eyeliner te creëren. Je kan zelf natuurlijk altijd je eigen creativiteit erin gooien. Hier heb wel vast een opzetje.

Stap 1; Het is van belang dat je wimperrand hebt geworden en daar een klein stipje zet. Bij je wimperrand begint namelijk de eerste stap van een strakke eyeliner. Als je wimperrand verlengt met een dunne lijn vanaf het einde van je ooghoek naar de buitenkant van de wenkbrauw toe. Als je dit hebt gedaan heb je de onderste wimperrand verlengt.

Stap 2; Nu is het van belang dat je het begin van je wimperrand opzoekt en daar een klein stipje zet. Vervolgens trek je een strakke dunne lijn naar het middelste gedeelte van je bovenste wimperrand. Het is belangrijk dat de onderste lijn van de wenkbrauw raak, alleen zorg iet voor een strakke driehoek. Als deze stappen goed zijn uitgevoerd  heb je nu twee lijnen die met elkaar verbonden zijn.

Stap 3; Nu is het tijd om er 1 geheel van te maken. Het is van belang dat je de lijntjes nu perfectioneert. Vervolgens teken je de lijn af tot de binnenkant van je wimperrand. Mocht je zijn uitgeschoten kan je met behulp van een zacht kwastje of een wattenstaafje de zijkanten strak maken.

Stap 4; Ten slotte is het de taak om de eyeliner in te kleuren. Je kan natuurlijk zelf bepalen welke kleur voor jou het beste schikt of voor jou het meeste uitgesproken is. Als je daarmee klaar bent is het verstandig om te wachten met je ogen te knipperen. Wacht zo’n 10 seconden om de eyeliner te laten opdrogen. Nu dit allemaal klaar is kan jij genieten van je prachtige strakke eyeliner.

Wat voor soort eyeliner?

Natuurlijk is het voor iedereen verschillend wat voor soort eyeliner bij jouw look het beste past. Zelf raden we mensen aan die pas beginnen een potlood eyeliner te gebruiken omdat het veel handiger is om te corrigeren. Ook raden we aan om een eyeliner in een soort gel potje te gebruiken, je krijgt er een dun kwartje bij om een mooi effect te creëren. Voor de mensen die al ervaring hebben met eyeliner maakt het natuurlijk niet uit wat voor soort eyeliner je gebruikt om het mooie perfecte resultaat te krijgen.