Heb je af en toe last of elke dag last van bekkeninstabiliteit? Of problemen bij het urineren? Tegenwoordig is daar een oplossing voor, je kan met behulp van bepaalde apparaten genaamd een bekkenbodemtrainer je problemen verhelpen. Lees hier over het gebruik en welke apparaten je het beste kunt gebruiken.

Wat is het?

Een bekkenbodem trainer is gemaakt voor vrouwen die last hebben van hun bekken. Het is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat vrouwen hun bekken, buikspieren en hun bekkenbodem kunnen gaan trainen. Je hoeft niet elke dag uren de oefeningen uit te voeren, aangezien 5 minuten per dag al voldoende is. Het heeft vaak een positieve werking op de incontinentie stoornissen, slappe spieren, zwakte van het bindweefsel en een slappe zij. Een bekkenbodem is een superbelangrijk onderdeel van je lichaam, het zorgt ervoor dat je ontlasting en urine niet zomaar kunnen ontsnappen. Bij de verslapping van je bekkenbodem kan je last gaan krijgen van je darmen, baarmoeder of blaas. Het is niet de bedoeling dat je een klein ongelukje krijgt als je hoest of niest. Als een vrouw een ernstige vorm heeft van problemen bij haar bekkenbodem, kan haar baarmoeder naar beneden zakken. In het ergste geval kan het zo erg naar beneden zakken dat je de baarmoedermond kunt zien tussen de schaamlippen.

Tips

  1. Sta af en toe even stil om je bekkenbodem wat rust te geven, ga er even bij liggen. Een bekkenbodem rust het meest als je aan het liggen bent, zitten kan ook een optie zijn als de stoel ook een leuning heeft, waar je rug tegen kan uitrusten.
  2. Hou af en toe je buik in op een dag, het zorgt ervoor dat je sterkere buik en rugspieren krijgt. Dit zorgt voor extra ondersteuning in het lichaam en voorbij bij de bekken.
  3. Stop met de zwaar en te vaak tillen. Het is niet de bedoeling dat je elke dag zware dingen loopt te tillen en helemaal niet als je een zwakke rug of boven benen hebt. Je bekken kunnen na een tijd het zo zwaar krijgen dat je vervelende klachten krijgt, waar je niet snel en gemakkelijk vanaf komt.
  4. Stop met stressen, zodra jij gestrest of angstig bent span jij je bekkenbodemspieren aan. Stress is heel slecht voor ons lichaam en helemaal als je al zwakke spieren hebt.
  1. Let goed op je ademhaling, het is niet de bedoeling dat je gestrest of gespannen gaat ademen. Je lichaam gaat vast zitten en je gaat wennen aan de manier van ademen.