Gladde benen in de zomer, maar niet te veel geld willen uitgeven om je benen te laten waxen? Snel en goedkoop thuis je benen waxen is tegenwoordig mogelijk. Wie wil dat nou niet, je scheermesje te kunnen laten liggen. Lees hier hoe gemakkelijk jij met je huis tuin en keuken producten jij je benen zomer ready krijgt.

Je eigen ontharing wax maken

Ingrediënten,

  • 250 ml suiker
  • 125 ml citroensap
  • 250 ml honing

Nu je alle ingrediënten hebt kun je beginnen met het bereiden van je ontharing wax.

Stap 1; Je pakt een klein steelpannetje en zet het op laag vuur of op stand 5. Het is belangrijk dat je steelpannetje een dikke bodem heeft. Wanneer je merkt dat het steelpannetje warm begint te worden, voeg je de 250 ml suiker toe. De suiker begint te smelten en zal een heerlijke geur geven. Je ziet dat het suiker toe een soort vloeibare substantie is veranderd, zodra dit gebeurt kun je voorzichtig gaan roeren.

Stap 2; Zodra de suiker bent begint te schuimen moet je onwijs voorzichtig zijn, omdat de suiker ontzettend heet al zijn. Voeg de 125 ml citroensap en de 250 ml honing toe bij de suiker toe, roer vervolgens met een houten pollepel de ingrediënten samen. Mocht de substantie te dik zijn voeg er een klein theelepeltje water erbij toe.

Stap 3; Zodra alles is gemengd, laat het afkoelen en giet de substantie in een glazen dikken pot en laat het even afkoelen in de koelkast.

Hoe wax je

  1. Zorg dat je de juiste formaat wax strips hebt. Vervolgens smeer je het gebied dat je wilt waxen met babypoeder in, zodat het vocht en olie of de huid verdwijnt en de wax beter blijft vastzitten op de huid.
  2. Breng de wax voorzichtig maar snel aan. Het is belangrijk dat je een houten ijsstokje gebruikt of een houten spatel. Om het zo goed mogelijk te doen moet de wax worden aangebracht met de richting dat het haar groeit.
  3. Plaats de wax strips nu op de wax en wrijf het zo goed mogelijk op de wax.
  4. Nu is het tijd om de strip te verwijderen, trek de huid strak en vervolgens trek je de strip eraf tegen de richting van de haartjes in.
  5. Bewaar de zelfgemaakte ontharing wax in de koelkast zodat je het een paar weken kunt gebruiken, of in de vriezer en dan zal het een paar maanden bruikbaar zijn.