Een heerlijk zomers kleurtje? Heerlijk niet meer zo’n winterse kleur hebben. Iedereen droomt daar bijna dagelijks van. Je ziet er weer lekker gezond uit, voelt je veel zelfverzekerder in je vel. Alleen hoe is het mogelijk om op een snelle makkelijke manier lekker bruin te worden?

8 tips om snel bruin te worden

  • Zelfbruiner is de meeste bekendste. Het is een eenvoudige manier om snel gemakkelijke goedkope manier bruin te worden. Het product wordt aangebracht op de huid met een handschoen of een borsteltje. Vervolgens is het wachten totdat het in is getrokken en je hebt een mooie zomerse bruine kleur. Het is gemakkelijk en kost niet veel tijd, het duurt ongeveer 10 minuutjes en het blijft plusminus 3 weken zitten.
  • Scrubben voordat je in de zon gaat liggen. Als je gaat zonnen wordt de bovenste laag van je huid het meeste bruin, dus je kan je voorstellen als jij je lichaam niet hebt gescrubd je dode huidcellen het meeste zullen verkleuren en je snel je kleur verliest. Het is belangrijk dat je niet te hard gaat scrubben aangezien je je huid zou kunnen beschadigen of zelf open zou kunnen halen.
  • Zonnebrandcrème is het geheim van een mooie bruine huid. Als je in de zon gaat liggen zonder bescherming kan je misschien maar een hooguit een kwartiertje zitten, anders verbrand je. Met zonnebrand kan je veel langer in de zon zitten, wil je bruin worden raden we je aan om een lagere factor te gebruiken zoals factor 15.
  • Aan het water zonnen is de key tot onwijs bruin worden binnen een dag. Wil jij lekker snel bruin worden, pak een luchtbedje en ga op het water liggen. Het water reflecteert waardoor het sneller werkt. Vergeet je niet in te smeren en goed te blijven drinken.

Hoelang duurt het voordat je bruin wordt?

De factor die op je zonnebrand staat geeft aan hoelang jij in de zon zou kunnen gaan liggen en hoelang het ongeveer duurt voordat jij weer de zonnebrand zou moeten opdoen. Het is namelijk belangrijk dat je niet de hele dag in de zon zou gaan zitten zonder af en toe afkoeling zou zoeken. Vergeet ook niet dat je extra zou moeten drinken dan wat je normaal zou drinken. Normaal zou je binnen 10 minuten verbranden zonder zonnebrand alleen als je SPF20 gebruikt kan je 20 keer langer in de zon zitten bijvoorbeeld. Het is niet aan te raden om zo lang achter elkaar in de zon te zitten. De kans op een zonnesteek is aanwezig en zodra je een zonnesteek hebt ben je veel verder van huis dan alleen een verbrande huid.