Niets is natuurlijk leuker dan het veranderen van je kapsel, het stijlen of krullen van je haar kan dus ook heel erg leuk zijn. Met het krullen of stijlen van je haar heb je namelijk in een keer een andere look. Voordat je met een stijltang aan de gang gaat is het wel belangrijk dat je weet hoe dit werkt, hieronder kun je lezen hoe dit apparaat werkt en kun je ook tips lezen om je haar niet te beschadigen. 

Verdelen

Voordat je gaat beginnen met het stijlen van je haar is het belangrijk dat je je haar goed door gaat borstelen, wanneer je dit namelijk niet doet krijg je de knopen namelijk amper uit je haar wanneer het gestijld is. Het is verder ook handig om je haar te verdelen in twee delen, hierdoor weet je namelijk wat je wel en niet gedaan hebt. Je haar verdelen doe je door de bovenkant en de onderkant van elkaar te scheiden, dit doe je door met je vingers een scheiding te maken vanaf je slaap horizontaal naar achteren, het bovenste gedeelte steek je dan op. Het onderste gedeelte van je haar verdeel je vervolgens over je linker en rechter schouder, je kunt je haar nu gemakkelijk stijlen doordat het is verdeeld. Wanneer je de onderkant hebt gestijld maak je de bovenkant los en verdeel je dit weer over rechts en links. 

Haar-verdelen

Met een borstel

Wanneer je klaar bent met het borstelen van je haar kun je er ook voor kiezen om de borstel te gebruiken bij het stijlen. Je kunt dan namelijk een pluk pakken met de borstel en deze gelijk stijlen met de stijltang, hierdoor vermijd je dat je willekeurig je haar gaat stijlen. Het is wel belangrijk dat je niet te lang op een plek blijft met de stijltang, dit kan er namelijk voor zorgen dat je haar verbrand door de hitte die van de stijltang af komt. Te kort op een plek blijven is ook niet goed, je kunt namelijk beter langzaam over een pluk heen gaan dan dat je drie keer snel over deze pluk heen gaat. Wanneer je het allemaal nog wat lastig vindt kun je ook tutorials op YouTube kijken en dan precies nadoen wat je ziet.

Stijlen-met-borstel

Haar beschermen

Wanneer je je haar gaat stijlen is het ook belangrijk om je haar te beschermen, er komt namelijk veel hitte af van een stijltang en dit is niet bepaald goed voor je haar. Een makkelijke optie om je haar te beschermen is door de temperatuur van de stijltang omlaag te zetten, een product gebruiken die dient als hittebeschermer is ook belangrijk. Dit product zorgt er namelijk voor dat er een beschermlaagje over het haar heen komt, de hitte van de stijltang komt hierdoor minder heftig aan op het haar. 

Stijltang

Krullen

Wanneer je geen zin hebt in stijl haar kun je je haar ook krullen, je kunt hier ook gewoon de stijltang voor gebruiken. Je moet de stijltang dan aan de aanzet van het haar plaatsen en de pluk haar zo’n een à twee keer om de stijltang heen wikkelen. Wanneer je dit hebt gedaan trek je de stijltang rustig naar beneden en heb je krullen. 

Krul-stijltang