Een van de nieuwste huidverzorging trends is hair slugging, dit is een trend die over is komen waaien uit Korea. In eerste instantie was de trend dat je je gezicht ‘s nachts in ging smeren met vaseline om de opperhuid niet uit te laten drogen, dit blijkt dus ook voor het haar te werken. Wat hair slugging precies is kun je hieronder lezen.

Wat is slugging?

Wanneer je last hebt van droog en pluizig haar heeft je haar nou eenmaal meer verzorging nodig, hiervoor zijn er al ontzettend veel haarmaskers die vooral droog en pluizig haar goed verzorgen. In Azië is hair slugging dus een hele hype, deze hype is via TikTok over komen waaien. Op TikTok staan namelijk talloze meiden die het geprobeerd hebben en ze zijn er allemaal weg van, er gaat volgens hen niets boven deze manier van je haar verzorgen. In de term slugging komt natuurlijk slug voor, slug staat voor naaktslak. Het klinkt gek maar dit is ook precies hoe je eruit ziet wanneer je de vaseline op je huid hebt gedaan. De vaseline zorgt ervoor dat je huid een beschermende laag krijgt waar geen water door kan ontsnappen. Je huid blijft dus ontzettend gehydrateerd met het resultaat dat je make-up beter blijft zitten en je een glow krijgt. 

Gezonde-huid

Hair slugging

Slugging is dus al een langere tijd een trend maar hair slugging is nu ook helemaal populair. In basis is hair slugging hetzelfde als slugging. Je gaat dan namelijk voor het wassen van het haar voedende producten aanbrengen, denk bijvoorbeeld aan haarolie, leave-in conditioner of Olaplex. Dit laat je dan een paar uur intrekken, veel meiden laten het ‘s nachts intrekken. Je wilt natuurlijk dat het product dat je aanbrengt goed kan intrekken, hiervoor kan het handig zijn om je haar in een sok te proppen en deze vast te maken met een scrunchie. Wanneer je de volgende ochtend dan je haar wast met zowel shampoo als conditioner is de behandeling klaar met als resultaat prachtig en glanzend haar. 

Glanzend-haar