Arganolie is fantastisch voor de huid, al helemaal als je last hebt van een droge huid. Arganolie heeft namelijk een erg hydraterende werking, arganolie zit daarnaast ook vol met vetzuren, antioxidanten en vitamine E. Dit alles beschermt je niet alleen tegen bacteriën van buitenaf maar zorgt er ook voor dat de huid zich goed kan herstellen. Wanneer je arganolie op hebt gedaan trekt het erg diep de huid in zonder een vettig laagje achter te laten. Meer weten over arganolie? Lees hieronder meer!

Huidtypen

Arganolie is geschikt voor alle huidtypen, of je huid nou vettig of rijp is. Het is namelijk een 100% natuurlijke olie die op elke huid een andere werking heeft. Wanneer je huid namelijk droog is zorgt de olie ervoor dat je huid zal worden gevoed en daardoor goed hersteld, wanneer je huid vetter is zorgt de olie ervoor dat de huid mee in balans komt. Deze olie kan dit allemaal doen doordat het vol zit met omega 6 en 9, vitamine E, sterolen, squaleen en polyfenolen. Één van de grootste voordelen van arganolie is dat het de poriën niet verstopt. 

Arganolie-vrouw

Hoe breng je arganolie aan?

Om de arganolie optimaal zijn werk te laten doen kun je hem het best aanbrengen op een gereinigde en nog beetje vochtige huid, de olie wordt namelijk beter opgenomen wanneer de huid nog een beetje vochtig is. Wanneer je de volgende stappen volgt weet je zeker dat je het goed doet:

  • Doe één à twee pompjes arganolie op de vingertoppen. 
  • Masseer de olie tussen je handen
  • Verdeel de olie gelijk over je gezicht
  • Masseer het in je gezicht

Massage

‘s Ochtends of ‘s avonds 

Op beide momenten kun je arganolie gebruiken, toch is het goed om te beginnen met alleen ‘s avonds, hierdoor geef je de huid namelijk de tijd te wennen aan de olie. De huid vernieuwt zich namelijk wanneer je slaapt en arganolie helpt bij dit proces en kan dit zelfs versnellen. Daarnaast helpt de olie ook bij het herstellen van de huid, denk bijvoorbeeld door schade van de zon. 

Gladde huid

Overdag

Het is ook mogelijk om arganolie overdag te gebruiken, het is dan wel een serum en dagcrème in één. Dit komt door de hydraterende werking. De olie zorgt er eerst voor dat er vocht uit de huid verdampt, verder zorgt de olie er dan voor dat de huid niet kan worden beschadigd. 

Arganolie