We kennen het allemaal van die zwarte vieze stipjes op je neus of op je wangen. Dit zijn mee-eters waar we heel gauw van af willen. De vraag is maar hoe doe je dat zonder ontstekingen te veroorzaken of juist voor meer mee-eters te zorgen.

Wat is een mee-eter?

Mee-eters zijn simpel gezegd verstoppingen in de haarzakjes, wat een onderdeel van je poriën is. Zweet en talg kunnen via de poriën je lichaam verlaten, mocht dat niet lukken kunnen ze verstoppen. Vaak komen de mee-eters voor in de t-zone ( voorhoofd, kin en neus), vaak zijn de talgklieren bij de t-zone actiever dan op de rest van je gezicht. Er zijn nog meer plekken waar mee-eters kunnen voorkomen, zoals je rug en bijvoorbeeld in je oor.

Het is lastig om soms puistjes en mee-eters, alleen dit is verre van hetzelfde. Mee-eters ontstaan omdat er veel bacteriën groeien in de haarzakjes wat later als het gaat ontsteken kan ontwikkelen tot een puistje. Alleen puistjes kan je ook krijgen zonder dat het eerst een mee-eter was

Voorkomen?

Het is belangrijk om je huid goed schoon te houden, veel mee-eters komen door het gebrek aan hygiëne. Zelfs als jij een puitjpuisjtee wilt uitknijpen was er voor je handen super goed, zodat er geen nieuwe bacteriën kunnen ontstaan in het puistje.

  • Voeding is super belangrijk om mee-eters te voorkomen. Het is van belang om voedsel te eten waar veel vitamine A in zit zoals spinazie en vitamine C zoals sinaasappel bevat. Deze vitamines dragen veel bij het herstellen en vernieuwen van je huid en organen. Probeer een gezondere levensstijl toe te passen om het te voorkomen.
  • Reinigen is super belangrijk, kies wel een verzorgings reiniging uit die bij jouw huidtype past. Het is verstandig om de reinigings routine in te zetten in de ochtend en avond als je last hebt van een vettige huid, om verstoppingen te voorkomen.
  • Het gebruikt van gezichtsmaskers helpt zeker bij het verzorgen van je huis.
  • Skin icing is één van de oplossingen, je huid straalt er door en wordt grondig gereinigd.
  • Het drinken van veel water lost een hoop op in je lichaam, het is belangrijk dat je lichaam goed gehydrateerd blijft.
  • Het gebruikt van extra colegeen, houd alles meer in balans.  Wil je geen supplementen slikken en collageen uit natuurlijke elementen halen, zijn hier een paar natuurlijke elementen; Goede proteïnen, vezels, oliën, fruit, vetzuren, groeten, witvlees, zalm, boter, kinen, noten.