Je kent het wel, een glimmende vette huid. Precies op een gezellig avondje uit of in een belangrijke meeting. Niemand wordt daar vrolijk of blij van en het kan beschamend zijn. Hoe komt het nou zo’n vettige huid en hoe bevalt het te behelpen?

Zo herken je een vettige huid

Op deze manieren kan je herkennen of jij een vettige huid hebt. De meest voorkomende is dat je gezicht na één a twee uur na het reinigen van je gezicht glimmen. Het is vervelend dat je vaak gebeurt nadat je al uit huis bent gegaan, vaak glim je het meeste in de middag en avond. Daarnaast herken je het ook door dat het lijkt alsof je make-up van je gezicht afglijdt of niet blijft zitten op je gezicht. Het is vaak zonde om met een vettige huid hele dure foundation te gebruiken, omdat het vaak niet blijft zitten op je gezicht.

Het is belangrijk om goed in de gaten te houden of je huid erg vettig is of niet. Veel mensen krijgen namelijk last van mee-eters en puistjes op de vettige plekken op het gezicht/ lichaam. Dat brengt als gevolg dat je poriën groter worden op de t-zone (neus, kin en voorhoofd).

Zo voorkom je een vettige huid

De key om van een vettige huid af te komen is gezond eten, voeding heeft invloed op je uit en hormoon. Eet je bijvoorbeeld heel vettig eten, kan je garanderen dat je de volgende dag een hele vette glinsterende huid hebt. Het tekort aan vitamine B2 heeft effect op je huid. Het is ook verstandig als je een hele vettige huid hebt om vitamine B2 te slikken. Het gebruik van olie vrije make-up zorgt ervoor dat je vetvorming van je huid niet gestimuleerd wordt.

Water drinken is één van de belangrijkste dingen om je huid gezond en sterk te houden. Vetvorming. Door te weinig vocht binnen te krijgen, probeert je huid sterk te blijven door vet aan te maken, en het soepeler te maken en uitdroging te voorkomen. Bewegen is een belangrijke factor om de huid vetvrij te houden, ook al klinkt dat een beetje gek in de oren. Bewegen zorgt ervoor dat je de afvalstoffen uit je lichaam haalt, door bewegen behaal je dat. Er zijn veel manieren om af te komen van een vette huid, het is goed behandelbaar en zeker niet het einde van de wereld.