Een goede skincare is erg belangrijk om goed voor de dag te komen, ook behoud je hierdoor een mooie, gezonde en vitale huid. De huid blijft door een skincare dus in goede conditie maar ook verwijder je het vuil dat je dagelijks op je huid krijgt. Wanneer je een gezonde huid hebt blijft je make-up ook langer zitten en krijg je een mooie glow. Als dit je niet heeft overtuigd om een goede skincare routine te nemen dan weet ik het ook niet meer. 

Vrouw-skincare

Producten

Het is bij een skincare routine belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste producten. Het uitzoeken van deze producten is alleen lastiger dan je denkt, er zijn namelijk ontzettend veel verschillende huidtypes en iedereen reageert anders op een product. Het is dus belangrijk dat je goed uit gaat zoeken wat er precies voor jou werkt. 

Producten

Routine

Wanneer je besluit aan skincare te doen is het belangrijk dat je hier routine in houdt, zeker twee keer per dag. Dit houdt dus in dat je voor het slapen al je make-up eraf haalt en je gezicht daarna goed reinigt. In de ochtend maak je jouw huid dan ook weer schoon en bereid je het voor op de make-up. Wanneer je een hele skincare lijn van producten aanschaft weet je zeker dat niks mist en dus een hele routine kan volgen. Bij veel drogisterijen kun je hele lijnen vinden, wanneer dit niet lukt kun je ook altijd het personeel vragen of ze je kunnen helpen. 

Dagcreme

De juiste volgorde

De volgorde die je hanteert bij je skincare routine is erg belangrijk. Je begint namelijk altijd met cleanser om je make-up eraf te halen, hierbij maak je ook de huid schoon. Hierna maak je gebruik van een toner om de laatste restjes van het vuil ook weg te halen, je poriën sluiten hierdoor ook en dit zorgt ervoor dat hier geen vuil in kan komen. Wanneer je dit hebt gedaan breng je een serum aan, dit is erg belangrijk omdat een serum diep doordringt in de huid. Na het serum gebruik je alleen nog oogcrème, een moisturizer en wat olie die bij het serum past.