Wanneer je last hebt van puistjes wil je hier natuurlijk vanaf, het is dan ook logisch dat je je afvraagt wat hier de beste manier voor is. Je huidtype heeft grote invloed op het hebben van puistjes, dit verklaart dan ook waarom de ene persoon meer last heeft van puistjes dan de ander. Wat je het best kunt doen tegen puistjes kun je hieronder lezen.

Wat zijn puistjes

Je huid zit vol met talgklieren, deze klieren maken zoals de naam al zegt talg aan. Talg kun je zien als een beschermer van de huid, de huid blijft hierdoor zacht en flexibel. Wanneer de huid te veel talg aanmaakt ontstaat er een ophoping die uiteindelijk een puistje veroorzaakt. Dit wil je natuurlijk niet, dus wat kan je hier tegen doen? Een van de belangrijkste dingen is het schoonhouden van je gezicht, met schoonmaken wordt ook echt schoonmaken bedoeld. Het is niet voldoende wanneer je elke avond make-up remover gebruikt, iedere ochtend moet je de huid goed schoonmaken aan de hand van een skincare routine. 

Vrouw-met-creme

Producten 

Er zijn ontzettend veel huidverzorgingsproducten, zoveel dat je door de bomen het bos bijna niet meer ziet. Aangezien er zoveel producten zijn is het heel normaal als je denkt dat je ze allemaal moet gebruiken, denk bijvoorbeeld aan maskers, crèmes en toners. Teveel producten is ook niet goed voor de huid, dit kan er namelijk voor zorgen dat er juist extra talg aan wordt gemaakt. Het is dus belangrijk dat je een aantal producten gebruikt die goed voor jou werken en ook bij de huid passen.

Gladde-huid

Welke producten moet je gebruiken

Wanneer je niet weet waar je moet beginnen is dit helemaal niet gek, het is vooral belangrijk dat je de producten gebruikt die bij jouw huidtype passen. Wanneer je niet weet wat voor huidtype je hebt kun je altijd een dermatoloog om hulp vragen. In de meeste gevallen is een gezichtszeep, make-up remover en creme al genoeg om je huid op een goede manier te verzorgen. Je kunt er ook voor kiezen om Salicylzuur te gebruiken, dit is een zuur dat ontstekingsremmend werkt, het verzorgt tevens ook de bovenste laag van de huid. Tea Tree Olie is ook een product dat door veel meiden wordt gebruikt tegen puistjes, dit werkt namelijk ontstekingsremmend en zuiverend. Wanneer je na het reinigen je puistjes aanstipt met deze olie zul je de volgende ochtend al zien dat je puistjes veel minder zijn. 

Skincare